Scouting Peka 18 Zuilen

Verkenners

Ben jij avontuurlijk, graag buiten en tussen de 11 en 15 jaar bent? Dan zijn de Verkenners echt iets voor jou! .

Bij de verkenners leer je je grenzen kennen, vergroot je je verantwoordelijkheidsgevoel en ontwikkel je jouw talenten.

De opkomst van de verkenners op zaterdagmiddag duurt drie uur en in die tijd:

• Speel je actieve spelletjes zoals Hollandse Leeuw, ….
  • Help je het troephuis en het terrein te onderhouden.
  • Leer je hoe je kunt overleven in de wilde natuur: een keuken bouwen van palen en touw, vuur maken, je weg vinden met een kompas en …

Een goede verkenner kan goed samenwerken. Om dat echt te leren, gaan de verkenners regelmatig op kamp.In ieder geval in de zomer een hele week en het weekend van Hemelvaart. Dan zet je met je patrouille je eigen tent op, maak je een keuken waar je dan samen gaat koken. En natuurlijk hoort daar ook een avondhike bij: als de zon onder gaat ga je met je patrouille op pad, zonder leiding, met kaart en kompas: weet je je tent weer terug te vinden?

De leiding van de verkenners is altijd aanwezig, maar dat betekent niet dat ze alles bedenken en regelen. Dat kunnen verkenners ook zelf: wat denk je van het uitzetten van speurtochten voor elkaar of het zelf bedenken van nieuwe activiteiten.

Voor je ouders:

Om leiding te mogen geven en toepassen van EHBO en reanimatie krijgt elke leiding een erkende opleiding gericht op kinderen van 11 t/m 15 jaar door Scouting Nederland.

De opkomsten zijn op zaterdagmiddag van 13.00 tot 16.00. De verkenners zijn meestal buiten op het terrein rond het troephuis aan de Daalseweg, in het “kleine kraaienbos”(groenhoven) in Oud-Zuilen of in de polder daarachter. Is het echt slecht weer, dan hebben de verkenners een eigen lokaal in het troephuis.

Meer weten over de Verkenners: kom kijken of neem contact op met:….